Профорієнтаційна робота кафедри фізичної реабілітації та фізичного виховання

Важливе місце в роботі вишу займає науково-обґрунтована орієнтація молоді на певні види професій. Наш інститут проводить підготовку фахівців за сучасними напрямами, яких у переважній більшості немає або не було до останнього часу у ряді ВНЗ регіону.

Серед нових спеціалізацій – “Спеціальна освіта” (адаптивна фізична культура для дітей з особливими потребами). Затребовані сьогодні спеціальності відкриті в коледжі на основі повної загальної середньої освіти. Унікальна можливість здобути вищу освіту без ЗНО за системою ступеневої освіти від кваліфікованого робітника до магістра.

Кафедра фізичної реабілітації має конкретний план профорієнтаційної роботи. Про зміст професій, які формуються в інституті, викладачі кафедр фізичної реабілітації, фізичного виховання, соціальної роботи склали вірші, з допомогою яких студенти 21ФР влучно інформують вихованців шкіл у різноманітному виборі професій. Днями студенти за напрямом підготовки «Здоров`я людини» відвідали ЗОШ № 4,10,27 і надали професійну інформацію учням 9,11 класів цих шкіл, запросили до навчання в своєму інституті.

Профорієнтаційна робота триває. До неї залучені також студенти заочної форми навчання в різних регіонах України.