Викладачки кафедри соціальної роботи та спеціальної освіти Євгенія Вишар та Людмила Клеценко – учасниці ІІ науково-практичної конференції  «Фізична культура і спорт. Виклики сучасності»


27-28 жовтня 2022 року відбулася ІІ Науково практична конференція  «Фізична культура і спорт. Виклики сучасності», присвячена 300-річчю з дня народження Г.С. Сковороди. Наукова конференція була організована Харківським національним педагогічним університетом  імені Г. С. Сковороди. У науковому заході взяли участь доцентка кафедри, кандидатка педагогічних наук Людмила Клеценко та старша викладачка кафедри Євгенія Вишар

Мета конференції – дослідити кращі практики вдосконалення підготовки спортсменів у різних видах спорту, психологічної підготовки у спорті та фізичному вихованні, застосування оздоровчих та здоров’язбережувальних технологій у навчальному процесі, оцінка рівня фізичної підготовленості та активності різних верств населення.

Дослідники обговорили найкращі напрацювання з даної теми у вітчизняній та зарубіжній науці. До вебінару долучилися вчені України із провідних закладів вищої освіти, які проаналізували надбання з цього питання у світовій науці та представили свої найновіші дослідження з вказаної теми.

Тези доповіді у співавторстві Євгенії Вишар та Людмили Клеценко «Фізичні вправи при хронічному обструктивному захворюванні легень як дієвий метод реабілітації» були надруковані у збірнику тез конференції.

Участь у науковому заході підтверджена також іменними сертифікатами.