Викладачі Полтавського інституту економіки і права взяли участь у круглому столі «Європейський вибір України: історія, виклики і перспективи»


9 травня 2023 р. у Полтавському державному аграрному університеті відбувся круглий стіл «Європейський вибір України: історія, виклики і перспективи», який об’єднав понад 100 учасників. Захід було проведено у межах відзначення в Україні Дня Європи, який встановлено відповідно Указу Президента України від 8 травня 2023 р.

У заході взяли участь перший заступник директора, кандидат економічних наук, доцент Роман Шаравара та заступник директора з науково-педагогічної роботи, міжнародної та ґрантової діяльності, завідувач кафедри правознавства та фінансів, кандидат педагогічних наук Руслан Басенко.

Учасники заходу мали змогу долучитися до обговорення актуальних питань сьогодення України в контексті досвіду та практик європейських країн. Змістовні й цікаві доповіді були присвячені історії становлення Євросоюзу; питанням демократичних трансформацій у країнах Центральної і Східної Європи; гендерної політики в ЄС та Україні; проблемі децентралізації в Україні в контексті європейського досвіду, зокрема Польщі; регіональному аспекту реалізації європейських демократичних цінностей – місцевим виборам в Україні.

Дякуємо за можливість долучитися до обговорення актуальних питань і перспектив інтеграції України до сім’ї Європейського Союзу.