Вітаємо з Днем працівника соціальної сфери

У першу неділю листопада країна вшановує працівників соціальної сфери – людей, на яких покладена дуже відповідальна і почесна місія.

На сьогодні соціальна робота стала частиною політики держави. До спеціалістів установ соціальної сфери висуваються дуже високі вимоги. І в чому б не полягала їхня робота, основна мета діяльності – допомога людям. А головна риса характеру – людяність.

Соціальному працівнику доводиться здійснювати свою діяльність у різних сферах життя людини і суспільства: фізичним і психічним здоров’ям, особистими і груповими конфліктами, плануванням сім’ї, з проблемами працевлаштування, професійної і соціальної адаптації різних категорій населення, профілактикою асоціальної поведінки, здійсненням правосуддя і багатьма іншими.

Праця соціальних працівників сповнена гуманізму, милосердя, тепла. Вони небайдужі до людських проблем, завжди відкриті для спілкування з тими, хто потребує допомоги. Тисячі людей відчувають їхню турботу, увагу і доброзичливість, бо вони щодня допомагають справитися з нелегкими життєвими обставинами і тим самим реалізують активну соціальну політику держави.

Сьогодні в соціальній сфері України працює близько 150 тисяч чоловік. Вони дарують людям надію на краще, вчасно подають руку допомоги тим, хто цього потребує. Для багатьох з них слова Івана Франка – «Життя людини до тих пір має цінність, поки людина може допомагати іншим» – стали сенсом життя.

6 листопада кафедрою соціальної роботи організована зустріч студентів з практиками соціальної роботи, у ході якої презентовано діяльність організацій соціального захисту та обмін досвідом роботи з різними групами клієнтів.

Запрошені гості:

  • Мазур Тетяна Миколаївна – Директор Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) управління соціального захисту населення виконкому Подільської районної у м.Полтаві ради, випускниця інституту 2016 року;
  • Кикоть Валентина Олександрівна – Провідний фахівець з питань зайнятості Полтавської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості, випускниця інституту 2016 року;
  • Чикурова Олена Владиславівна – Керівник центру адаптації для бездомних осіб Благодійної організації «Світло надії», магістрантка спеціальності «Соціальна робота»;
  • Шамота Наталія Олександрівна – Керівник з напрямку соціальної профілактики благодійної організації «Реабілітаційний центр «Вихід є!», випускниця інституту 2008 року.

Щиросердечно вдячні Вам за представлений практичний досвід роботи з різними групами клієнтів і вітаємо з нагоди професійного свята – Дня працівника соціальної сфери.

Щоб не вичерпалася Ваша віра в щедрість людської душі, щоб Вас завжди супроводжували милосердя та доброта, бажання та спроможність бути корисними людям!