Міжнародний день рідної мови

Ушинський К.Д писав «Коли зникає мова народна-народу немає більше. Доки жива мова в устах народу-доти живий і народ. І нема насильства більш нестерпного,як те , хто хоче відняти в народу спадщину,створену багатьма поколіннями його відважних предків».

Ці слова сьогодні дуже актуальні для України. Страдницька доля судилася нашій мові, але вона вижила. Свій початок бере з глаголиці. Має глибоке коріння.Україна створена лише за рахунок своїх земель.Тому єдиною державною мовою є мова корінної нації, яка її створила і дала назву «Україна».

Українці ніколи не принижували права, в тому числі, і мовні інших національностей. Майже кожен українець вільно говорить як мінімум двома мовами. Посилено вивчається англійська мова .Але,ми добре розуміємо, що лише рідною мовою можна досягти елітного розвою особистості і народу.

Тому у вузі це питання є невід*ємною рисою навчально-виховної роботи. Проводяться різні заходи з цієї проблематики-марафон «Говоримо українською»;вернісаж «Люблю любити Україну»;поетичний експрес «Духовні виміри життя»та ін.

Напередодні Міжнародного дня рідної мови, який відзначається 21 лютого, в студентських групах 21ФР,31ФР,21СР відбулися мовні практикуми на тему «Рідна мова-це музика і спілкування».

У бібліотеці інституту відкрилася виставка літератури на тему «Міжнародний день рідної мови».