Полтавський інституту економіки і права – організатор курсів підвищення кваліфікації для фахівців Міністерства юстиції України у Сумській області


15 червня 2022 року у Полтавському інституті економіки і права розпочалися курси підвищення кваліфікації для фахівців Північно-Східного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції України у Сумській  області.

Навчання відбувається за спеціальною освітньою програмою підвищення кваліфікації «Концептуально-теоретичні, нормативно-правові та організаційно-інституційні аспекти інноваційної професійної діяльності в системі юстиції України». Її автори: Надія Мякушко, директорка Полтавського інституту економіки і права, в. о. завідувачки кафедри соціальної роботи та спеціальної освіти, докторка філософії, кандидатка політичних наук та Руслан Басенко, заступник директора з науково-педагогічної роботи, міжнародної та ґрантової діяльності Полтавського інституту економіки і права, кандидат педагогічних наук.

Навчання об’єднало понад 350 слухачів – фахівців управлінь державної реєстрації; забезпечення примусового виконання рішень; нотаріату; управління персоналом; бухгалтерського обліку, фінансового та господарського забезпечення; відділів судової роботи та міжнародної правової допомоги; банкрутства; організаційної роботи, документування та контролю Північно-Східного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції України у Сумській області.

До слухачів з вітальним словом звернулася директорка Полтавського інституту економіки і права Надія Мякушко, яка презентувала Університет «Україна», окреслила основні напрями діяльності Полтавського інституту економіки і права, представила напрацювання інституту в сфері підвищення кваліфікації та побажала успіхів слухачам курсів. Вона зазначила, що програма підвищення кваліфікації спрямована на оволодіння такими компетенціями: «Знання законодавства», «Професійні знання», «Впровадження та сприйняття змін», «Прийняття ефективних рішень», «Комунікація та взаємодія», «Управління організацією роботи та персоналом», «Виконання на високому рівні поставлених завдань».

Упродовж курсів слухачі опанують такі навчальні модулі:

  1. Концептуально-теоретичні аспекти розвитку системи юстиції України.
  2. Реалізація Закону України «Про державну службу».
  3. Реалізація Закону України «Про запобігання корупції».
  4. Законодавство, що регулює порядок державної реєстрації громадських формувань та друкованих засобів масової інформації.
  5. Робота з програмами MS Offise.
  6. Робота в команді, комунікація та взаємодія.
  7. Впровадження, сприйняття та управління змінами.
  8. Управління організацією роботи та персоналом.
  9. Виконання на високому рівні поставлених завдань.
  10. «М’які навички» в діяльності фахівців сфери юстиції України.

Щиро зичимо успіхів слухачам в опануванні програми підвищення кваліфікації.