Викладачі і студенти приєднались до мирної ходи в рамках Всеукраїнського форуму “Право на життя”

Наразі в Україні гостро стоять питання, що стосуються проблем з інвалідністю. Це і проблеми із доступністю до інформації, транспортної інфраструктури, будівель (так звана пандусна проблема), питання із житлом та надання його, охороною здоров’я та кваліфіковане надання першочергової медичної допомоги, правом кожної людини навчатися, бути рівною серед інших здорових людей, гендерна рівність, питання, що стосуються соціального захисту та соціального забезпечення серед осіб з інвалідністю різних нозологій тощо. Серед особливих проблем, які виникли в нашій крайні – це те, що люди з інвалідністю стають жертвами певних видів дискримінацій.

Тому саме, 29 вересня 2018 року викладачі і студенти Полтавського інституту економіки і права і Полтавського коледжу Університету “Україна” приєднались до мирної ходи в рамках Всеукраїнського форуму “Право на життя”, яка відбулося у м. Києві, та зібрала приблизно 3 тисячі небайдужих людей з інвалідністю з різних куточків України, студентів різних навчальних закладів та людей, які допомагають подолати ці проблеми. Мета даного заходу – привернення уваги до ситуації в Україні щодо прав людей з інвалідністю та виконання зобов’язань держави щодо реалізації положень Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю. Атмосфера була неймовірною. Була частково перекрита вул. Хрещатик, від Бессарабського ринку до Майдану Незалежності. Захід закінчився концертною програмою української групи «Без обмежень».

Дякуємо регіональному представнику Національної асамблеї людей з інвалідністю Ірині Твердохліб, декану соціально-гуманітарного факультету Полтавського інституту економіки і права Тетяні Губарь за те, що ми змогли долучитися до участі в даній акції, та привернути нашу владу до змін і вирішення важливих питань, які стосуються нас – людей з інвалідністю!!!

Ющенко Олексій, керівник Прес-центру СР ПІЕП,

студент спеціальності «Соціальна робота»

Право на життя