«Пізнай себе через чарівний світ психології» – такою була тема «Конверту психологічних запитань», проведеного для студентів на кафедрі фізичної реабілітації та фізичного виховання

Психологія – невід’ємна частина нашого життя. І лише з її допомогою ми можемо розібратися в собі й дати відповіді на ті питання, які нас хвилюють,розібратися у вчинках оточуючих і у своїх.

Сутність психології геніальний мудрець Сократ описав лише двома словами: «Пізнай себе». Пізнати себе – означає зрозуміти свій внутрішній світ. Кожна методика є світом. І цей світ психологічний, він має певні закономірності, що їх вивчає психологічна наука,яка є найскладнішою, досить цікавою і важливою для людини. Це одна з найдивніших наук. Не вивчені до кінця таємниці знаходяться в самій людині, в її психологічній діяльності. Загадковим залишається мозок, який вміщує в собі цей всесвіт з усіма законами, процесами. «Якби людина не намагалася забути про неї, психічна енергія нагадає про себе. І справа освіти – навчати людство поводитися з цим скарбом», відзначав відомий вчений М. К Реріх

Навчальні дисципліни, які вивчаються на кафедрі фізичної реабілітації та фізичного виховання, це: психологія, соціальна психологія, психологія спорту, психологія вищої школи, а також позааудиторна робота з цієї тематики допомагають реалізувати психологізацію освітнього процесу, що сприяє формуванню життєвої компетенції студентів, проникненню в сутність свого «Я», розкриттю можливостей власної психіки.

Форма «Конверту психологічних запитань розкрила цікаві факти чарівного світу психології: секрети нейробіки; таємниці здорового сну; психологічні можливості механізму міжособистісних відносин; формування психолого – емоційного стану; вплив зовнішніх  та внутрішніх факторів на характер людини та ін. Студенти отримали практичні поради щодо запам’ятовування, зняття депресії. Цікавою була вправа « Волоський горіх». З інтересом прослухали аудіо-оповідання А.П. Чехова «Темперамент». Як завжди на годинах спілкування звучала поетична сторінка. Цього разу це був вірш «Ода психологу».

Студенти вчилися керувати своїми емоціями, долати стрес, формувалися навички ефективного спілкування. І все це – дякуючи навчальній дисципліні психології, іспит з якої студенти 2-курсу будуть складати незабаром.

Зелений чай, кокосові смаколики, цукерки створювали приємний, творчий  мікроклімат під час виконання завдань з психології.

Студенти пізнавали себе, вони пізнавали світ…