Святкування Хелловіну в Полтавському інституті економіки і права

31 жовтня 2018 року в стінах Полтавського інституту економіки і права викладачі кафедри перекладу та іноземних мов – Рябокінь Н.О., Крайник К.В., Шахова В.В., Данилюк Л.В. та студенти спеціальності «Філологія (переклад)» відсвяткували Хелловін.

У християнській культурі це свято вважається Днем усіх святих. Святкування Хелловіну походить від стародавніх кельтів Ірландії та Шотландії. Традиції свята, яке відносно недавно відзначали лише в США і Канаді, сьогодні поширилися майже усією Європою. Для України свято Хелловін нове, проте з кожним роком воно набуває все більшої популярності серед молоді.

Як відомо на Хелловін відбуваються тематичні костюмовані вечірки, люди прикрашають свої оселі та будівлі різними атрибутами та вирізають ліхтарі з гарбузів. Таких традицій дотрималися і студенти Інституту. На святі можна було зустріти ледь не кожного студента в карнавальному костюмі, серед яких були принцеси, чаклунки, лицарі, мерці та багато інших. Святкова програма розпочалася конкурсом на креативність. Студентів було поділено на 2 команди (2 курс (Гладкий О. Полянська Т. Сеник С.) та 3 курс (Амірханова К. Мирошниченко А. Пашко С. Савчук К.)), яким дали завдання розмалювати гарбуза та зробити йому презентацію. Кожна команда підійшла до виконання поставленої задачі досить творчо, презентувавши свої витвори мистецтва незабутньо і по-особливому. Також на святі було проведено чимало конкурсів, які ілюстрували історію та традиції Хелловіну. На останок усіх частували піцою та запропонували трансляцію англомовних мультфільмів про Хелловін.

«Хелловінце ірландське свято, яке сьогодні в Україні набуває широкого розповсюдження і молодь весело та креативно його відзначає. – розповідають студент 4-го курсу Інституту (Галей Валерія, Гладиш Богдан) – На парах іноземних мов – англійської, німецької, іспанської, ми вивчаємо традиції різних країн, тому такі святкування є наочними прикладами для розуміння світових культур і звичаїв».