У Полтавському інституті економіки і права завершилося навчання за освітньою програмою підвищення кваліфікації державних службовців категорій «Б» та «В».

У Полтавському інституті економіки і права упродовж 13-17 липня 2020 року державні службовці категорій «Б» та «В» Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України проходили навчання на освітньою програмою підвищення кваліфікації «Правові та практичні аспекти державної реєстрації актів цивільного стану» загальним обсягом 1 кредит ЄКТС (30 академічних годин).

Спеціальна короткострокова програма підвищення кваліфікації була розроблена та виконана викладачами закладу в межах співпраці з Північно-Східним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції України.

За період підвищення кваліфікації слухачі опрацювали такі модулі освітньої програми:

  1. Порядок державної реєстрації народження фізичної особи та її походження. Особливості державної реєстрації мертвонароджених дітей та дітей, які померли на першому тижні життя, покинутої, знайденої дитини та дитини, яка народилася поза закладом охорони здоров’я.
  2. Порядок державної реєстрації шлюбу. Особливості державної реєстрації шлюбу з громадянами іноземних держав. Державна реєстрація шлюбу із засудженими, які відбувають покарання в установах виконання покарань.
  3. Порядок державної реєстрації смерті. Особливості державної реєстрації смерті на підставі рішення суду про встановлення факту смерті особи на тимчасово окупованій території України.
  4. Порядок державної реєстрації розірвання шлюбу подружжя, яке не має дітей та заяв відповідно до статті 107 Сімейного кодексу України. Особливості державної реєстрації розірвання шлюбу на підставі рішення суду.
  5. Комплексна послуга «єМалятко».
  6. Порядок видачі документів про державну реєстрацію актів цивільного стану при державній реєстрації актів цивільного стану.
  7. Порядок державної реєстрації зміни імені.

За підсумками виконання змісту освітньої програми підвищення кваліфікації слухачам було видано відповідні сертифікати.