«Єдина краса, що я знав – це здоров’я»

Гарне здоров’я – одне з основних джерел щастя й радості людини, її неоціненне багатство. Це дарунок неба. Воно дається нам даром. А далі треба його заслужити, формувати, зміцнювати, зберігати.

Після кохання – це сама хвилююча тема життя. Здоров’я нації – головний пріоритет нашої держави. Здоров’я молодого покоління – одна з найпріорітетніших сфер у системі освіти. Тільки здорова людина може увійти в цей напружений ритм сучасного життя, вибрати трудовий , професійний шлях, стати корисною і потрібною людиною.

Людина запрограмована на багато більше років життя, ніж відводить собі. І.Мечников зазначав: «Людина, яка померла раніше 150 років, учинила над собою насильство».

Але щоб бути здоровим і дотримуватись здорового способу життя, треба мати силу волі, тверде бажання і весь час докладати зусилля. Саме ця тема стала предметом обговорення у форматі «відкритої трибуни» – «Здоров’я – це робота і її виконувати треба кожен день». Учасниками цього заходу були студенти груп 21ФР, 21ФРз, 21СРз.

Розпочалося дійство п’єсою «Симфонія життя». Із запаленими свічечками ,які символізували вікову категорію людини, студенти акцентували увагу, що здоров’я не існує саме по собі, воно не дається на все життя, а потребує постійної уваги.

Брейнстормінг на тему «Єдина краса, що я знав – це здоров’я»(Г.Гейне) дав можливість студентам познайомитись з думками про здоров’я видатних людей планети, з народною мудрістю українського народу на цю тему.

Підходячи до «відкритої трибуни», студенти розкривали таємниці людського організму, правила здорового способу життя, рецепти здоров’я, принципи збалансованого харчування, значення рухової активності. Цікавим був обмін здоров’язберігаючими ідеями. Студенти демонстрували вправи для очей, для зняття головного болю.

З цікавістю слухали діалоги-мініатюри про здоровий спосіб життя, боротьбу зі шкідливими звичками у виконанні студентів 21ФР Горошко В., Рязанової І. та студентів 21СРз Чупіри Н. і Сергієвої Н.

Завершився захід прийомом ритуалу побажання здоров’я, коли студенти мали можливість пригадати найчудовіші побажання здоров’я і подарувати своїм однокурсникам добрі слова і смачні смаколики.

Бажаємо і вам, шановні студенти, всього самого красивого і найщасливішого:
здоров’я – шоколадного, життя – нескінченного, молодості – вічної, посмішки – суничної, професії – романтичної.