Полтавський інститут економіки і права Університету «Україна» уклав угоду про співпрацю з Полтавським обласним благодійним фондом «Громадське здоров’я» з метою реалізації Міжнародного проекту «Dance4Life»

Полтавський інститут економіки і права Університету «Україна» уклав угоду про співпрацю з Полтавським обласним благодійним фондом «Громадське здоров’я» з метою реалізації Міжнародного проекту «Dance4Life» («Танцюй заради життя») та програми «Journey4Life» («Подорож заради життя) за підтримки Міжнародного благодійного фонду «СНІД Фонд Схід-Захід» (AFEW-Україна).

Міжнародний проект «Dance4Life» працює у 14 країнах на 4 континентах. В Україні реалізується вперше, а Полтава – одне з чотирьох міст, де відбувається його пілотування.

Мета проекту – зробити внесок у подолання найбільших загроз для репродуктивного та сексуального здоров’я молоді: ВІЛ, хвороби, що передаються статевим шляхом, незапланована вагітність, а також сексуальне та гендерно зумовлене насильство. Він дає можливість говорити з молоддю про важливі речі у новому форматі – цікавому, сучасному, інтерактивному. Проект є цікавою формою соціальної, соціально-педагогічної та психологічної взаємодії з учасниками за для досягнення їх внутрішніх змін.

Навчальна програма «Journey4Life» розроблена для молоді віком від 15 до 24 років та може застосовуватись у будь-яких навчальних закладах, молодіжних центрах та громадських організаціях.

Навчальну програму «Journey4Life» в рамках проекту «Dance4Life» проводять спеціально підготовлені «Champions4Life» («Чемпіони заради життя» – це фасилітатори-однолітки, які пройшли навчання і сприяють особистій трансформації учасників. Їм від 17 до 24 років і вони є «тисячними» чемпіонами у світі), під керівництвом дорослих кураторів – спеціалістів ПОБФ «Громадське здоров’я».

Програма «Journey4Life» складається з 5 етапів:

  1. НАДИХАЙ – фокусується на створення групової роботи та безпечної атмосфери,
  2. Я – направлений на формування особистої впевненості та самооцінки,
  3. Я і ТИ – сфокусований на відносинах та формуванні усвідомлення гендерної рівності,
  4. Я та СУСПІЛЬСТВО – направлений на формування критичної оцінки та опору негативним викликам,
  5. СВЯТКУЙ – фокусується на закріпленні позитивних трансформацій та відзначенні індивідуальних успіхів учасників.

Програма «Journey4Life» реалізується під час 10 зустрічей (кожна з яких триває 90 хв.) сталої групи учасників, і пропонує:

  • Інтерактивний спосіб навчання на основі досвіду. Загальні заходи, що сприяють рефлексивному та критичному мисленню, підвищують результативність учнів, а також їхню впевненість та самооцінку, щоб допомагатимуть їм рухатися вперед у житті.
  • Усвідомлений вибір, який роблять молоді люди в своєму сексуальному житті.
  • Розширення прав і можливостей молоді, що сприяє продовженню освіти, покращення навчальної успішності та дисципліни.
  • Альтернативний спосіб проведення вільного часу, заповнюючи прогалину браку позанавчальних та інших інтерактивних заходів у навчальних установах.
  • Розширення знань про послуги, дружні до молоді в місті для отримання своєчасної медичної, соціальної, психологічної та правової допомоги.

Які переваги отримує навчальний заклад?

  • «Journey4Life» створює середовище всередині навчального закладу, яке передає позитивну установку, підтримує розвиток особистості та стимулює до навчання.
  • Учасники, які проходять «Journey4Life», стають агентами змін в своїх місцевих громадах та колективах.
  • Посилюється соціальна відповідальність учасників, у них формується впевненість та відповідальне ставлення до власного здоров’я.
  • Покращується атмосфера в колективі та стосунки між однолітками, що сприяє зменшенню проявам агресії та насилля.
  • Це також хороший спосіб викладачам визначити слабкі сторони й інтереси окремих учнів/студентів, які може бути складно виявити за традиційних методів навчання.
  • Активізація учасників сприяє соціальним змінам на рівні громад, що також формує позитивний імідж навчального закладу.
  • Зустрічі можна легко проводити з мінімальними ресурсами (все, що потрібно для навчання – це наявність приміщення).
  • Цікавий та креативний формат програми надають навчальному закладу сучасного та молодіжного позиціонування.

Офіційний сайт організації «AFEW-Україна»: www.afew.org.ua

Офіційний сайт організації «Dance4Life»: www.dance4life.com

 

НОВИНИ

 

ЯК ВЗЯТИ УЧАСТЬ?

За довідкою та інформацією звертайтесь:

0661102302, 0685686358 – Наталія Златопольська, координатор проекту.

Або до центру, дружнього до підлітків «Альтаїр»:

Facebook – @Center.Altair

Instagram – @altair.pl

telegram – @Altair.speak.about

Viber – @Altair (Громадське здоров’я)

E-mail: cdpaltair@gmail.com